Blog

Blog

CAMİ HALISININ ÖZELLİKLERİ 24 January 2017

Cami, yurt ve mescit halısı görsel bir ürün gibi görünse de rahatlığı, hijyeni, temizliği, kullanımı, halısı rengi ve halı deseni dahi önemlidir.

Cami bireyin inanç dünyasından toplumsal ilişkilere, kulluk ve sorumluluk bilincinin oluşmasından hukukun inşasına, eğitimden sanata, aileden çevreyle ilişkilere, hayatın bütün alanlarına yönelik değerlerin ruh köklerinin birleştiği mekândır. Camiler sade bir görüntü ile karşımıza çıksa da bu ihtişamı inşasında, çinisine ve cami halısına kadar bir araya getiren unsurlar vardır. Camilerde en önemli donatılardan biridir cami halıları bu yüzden özenle seçilmeli ve bir bütün olarak ele alınmalıdır. Her caminin kendine özgü halısı modeli vardır. Bazen saflı cami halısı, bazen seccadeli cami halısı bazen göbekli cami halısı bazen de yün cami halısı modelleri karşılar

Halı seçerken fiyatları yanında firmalar da önemlidir. Cami halısı deseni modeli seçerken halının uzun ömürlü olması, temizliği kolay olması ve hijyenik olması ürünün kalitesine bağlıdır ve dikkat edilmelidir.

Cami halısı malzemesi

Halı seçerken, kullanılan ip malzeme önemlidir. Halıda kullanılan malzemenin

-       Yün cami halısı mı?

-       Akrilik cami halısı mı?

-       Yün Akrilik karışımı cami halısı mı?

-       Polipropilen Cami halısı mı?

Cami halısı fiyatı

Akrilik, yün, yün akrilik karışımı halı fiyatında kalitesine, iplik sıklığına, ağırlığına, hav yüksekliğine ve kullanılan ipliği göre özelliklerine dikkat edilmelidir.

Cami halısı deseni nasıl seçilir

            Cemaatin geçirdiği vakitler dikkate alındığında halının modeli ve renginin önemi de artıyor. Halının modeli göbekli, saflı bazende seccadeli olarak gruplana bilir. Cami halısı deseni belirli bir desene sabit kalmadan ayak bandı deseni, rengi yada ön taraf deseni ve rengi değiştirilebilir ve isteğe özel dokuma yapılır.

            Cami halısı döşemesi ve halı altı keçe

            Halı dokumadan sonra Elifnur Cami Halıları’nın özel eğitimli personeli tarafından döşemesi yapılır. Halı döşemesi sırasında istenirse halı altına yalıtım için; rutubeti, nemi elgellemesi için, caminin ısı kaybı yaşamaması için isteğe bağlı keçe serilir.

akrilik cami halısı / cami halıları / cami halısı / cami halısı desenleri cami halısı göbek desenleri /göbekli cami halısı / yün cami halısı

Tüm Haberler
Ürünlerimiz ISO kalite ve yanmazlık belgesine sahiptir.