Blog

Blog

Konya Alaaddin Cami Halıları Elifnur Halı Tarafından Döşendi 03 January 2018
Konya Alaaddin Cami Halıları Elifnur Halı Tarafından Döşendi
Konya’nın tarihi camilerinden Alaaddin Cami halıları Elifnur Cami Halıları tarafından döşendi.
Manisa ilinin Demirci ilçesinde 2008 yılında Elifnur Halı olarak ticari faaliyetlerine başlayan Elifnur Cami Halıları, bölgenin halı geleneğini ileri taşıyıp cami halısı sektöründe öncü firma haline geldi.
Elifnur Cami Halıları olarak, en son teknolojiyi kullanarak hazırladığımız cami halıları ile müşterilerimizin taleplerini en kısa süre içerisinde karşılamayı temel ilke olarak benimseyip kalitemizden ve görsel çeşitliliğimizden ödün vermeden cami halısı üretimlerimize her geçen gün büyüyerek devam ediyoruz.
Cami halılarında alışılmış kalıpların dışına çıkıp mavi, turkuaz, kırmızı, gülkurusu, hardal gibi renkleri yün cami halısı, akrilik cami halısı halısı çeşitlerinde kullanarak camilerimizi daha da güzelleştirmekten ve siz değerli müşterilerimizin güvenini kazanmaktan büyük mutluluk duymaktayız.
Tarihi Konya Alaaddin Camii
Câmi, en eski Selçuklu eserlerinden olup, Alâaddin Tepesi üzerinde inşa edilmiştir. Selçuklu Sultanı I.Rükneddin Mesud (1116-1156) zamanında yapımına başlanmış ve I.Alâaddin Keykubad zamanında tamamlanmıştır (1221). Câmi avlusunda I.Mesud, Kılıç Arslan, II.Rükneddin Süleyman, I.Gıyâseddin Keyhüsrev, I.Alâaddin Keykubad, II.Gıyâseddin Keyhüsrev, IV.Kılıç Arslan ve III.Gıyâseddin Keyhüsrev'in mezarları bulunmaktadır.
Selçuklu Sarayı’nın yakınında yapılan bu caminin kuzeye açılan kapısı üzerindeki dört satırlık kitabesinden Sultan Alâeddin Keykubat tarafından tamamlandığı yazılıdır. Bunun sağ tarafındaki mermer üzerine iki satırlık kitabede ise mimarının Dımaşklı Mehmet bin Havlan, mütevellisinin de Atabeg Ayaz olduğu yazılıdır. Caminin cümle kapısı üzerindeki üç satırlık Arapça kitabede de Sultan Alâeddin Keykubat zamanında, 1220’de Atabeg Ayaz’ın kontrolünde tamamlandığı yazılıdır. Beş satır halindeki bir diğer kitabede de caminin yapımına Sultan I.Keykavus’un emri ile 1219’da Atabeg Ayaz kontrolünde başlandığı yazılıdır. Giriş kapısının sağındaki bir başka dört satırlık Arapça kitabede ise cami ile türbenin Kılıçarslan’ın oğlu Sultan Keyhüsrev’in oğlu Alâeddin Keykubat’ın 1219 yılında Atabeg Ayaz kontrolünde yapılmasını emrettiği yazılıdır. Giriş kapısının kemeri üzerindeki yuvarlak bir çini panonun içerisinde de iki Arapça yazı bulunmaktadır. Bunlarda Sultanın unvanları belirtilmiş ve diğer yazıda da 1220 yılında Kerimüddin Erdişah tarafından yapıldığı yazılmıştır. Kerimüddin Erdişah’ın kim olduğu ve ne gibi görevlerde bulunduğu bilinmemektedir. Bu kitabelerden başka caminin batı duvarında iki kitabe daha bulunmaktadır. Bunların her ikisinde de Sultan Alâeddin’in ismi Keykubat olarak geçmektedir. Doğu tarafındaki kapı üzerinde de Konya Valisi Sururi Paşa tarafından 1889-1890 yılında Sultan II.Abdülhamid’in fermanı ile harap durumda olan ve bazı yerleri yıkılmış olan caminin onarıldığı yazılıdır. Cami içerisindeki ahşap minberin kitabesinde de Sultan I.mesut ile oğlu II.Kılıçarslan’ın isimleri ve minberi yapan usta Ahlatlı Hacı Mengüberti’nin isimleri yazılıdır   
Tüm Haberler
Ürünlerimiz ISO kalite ve yanmazlık belgesine sahiptir.